top of page

olipa kerran...

pöllö_lasit_cutno shadow.png
Satuja kirjoihin ja nettiin

Satusaappaan takana on satukirjailija Päivi Tuulikki Koskela.

Päivin kirjailijaura alkoi televisiosta, kun hän 2010 kirjoitti Nukkumatin iltasatuihin sata satua. Sen jälkeen Päiviltä on ilmestynyt lukuisia lastenkirjoja, osa hänen vanhalla nimellään Honkakoski.

Päivi on monipuolinen toimija lastenkulttuurin alalla; hän pyörittää perustamaansa Balettikoulu Sinikelloa, kirjoittaa satuja ja järjestää erilaisia lasten tapahtumia.
 

Satusaappaan sadut Päivi kirjoitti alunperin kasvatuksen ammattilaisten käyttöön, päivähoidon tarpeisiin. Suomen 100v juhlavuonna Päivi julkaisi kaikki sadut netissä ilmaiseksi kaikkien suomalaisten lasten luettavaksi Satupalvelussa. Sadut tulivat niin suosituiksi, että ne olivat juhlavuoden jälkeen vielä kaksi vuotta lisäaikaa netissä. Saduista tuli paljon kiitosta ja toivetta: voisiko nämä sadut saada myös ääneen luettuina?

74217833_497711104146758_744381487248100
Sanasta miestä

Muusikko Mikko Koskela oli vastikään alkanut heilastelemaan Päivi Honkakosken kanssa ja halusi tehdä satukirjailijaan vaikutuksen. Hän meni leuhkimaan, että minä se vasta olenkin hyvä lukemaan satuja ääneen. Sitten eräällä patikointimatkalla Päivi ja Mikko joutuivat sadetta pitämään turvegammiin, eräänlaiseen autiotupaan. Päivi kaivoi kännykän taskustaan, etsi sieltä kirjoittamansa sadun Yksinäinen jättiläinen ja kehotti, että no luepas tuo sitten malliksi. Ja Mikkohan luki. Eikä vain hyvin, vaan loistavasti. Sadun kuunneltuaan Päivi sanoi, että niin, minulla olisi semmoiset 150 satua, joita on kovasti toivottu saataville ääneen luettuina, että voisitko…? Hankala siinä oli enää perääntyä. Sanasta miestä.

Vuoden kuluttua kaikki 150 satua oli saatu nauhalle… ja Päivi Honkakoskesta oli tullut Päivi Koskela.

Mikko.png
Satuhahmot ja grafiikka

Niin kuin saduissa usein tapahtuu, oikeat ihmiset tapaavat toisensa. Päivi tapasi satutaiteilija Petronella Grahnin, joka ihastui satuihin ja ajatukseen satusovelluksesta. Petronella suunnitteli Satusaappaan logon, satuhahmot ja piirsi sovellukseen satumaiset grafiikat.

Petronella.png
bottom of page